<div dir="ltr">Mine would not boot with an empty uSD -&gt; SD adapter inside... I
found some random situations where it won&#39;t boot with an SD card
inside. Try changing your BIOS boot settings, perhaps there is one
which works. Note: boot order is dependent on the fact of having or not
an SD card inserted (the bios detects it). You gotta try several
combinations, one should work.<br clear="all"><br>----<br>Fabio Pugliese Ornellas<br>E-Mail: <a href="mailto:fabio.ornellas@gmail.com">fabio.ornellas@gmail.com</a><br>gTalk: <a href="mailto:fabio.ornellas@gmail.com">fabio.ornellas@gmail.com</a><br>
ICQ: 6516089<br>MSN: <a href="mailto:neo_fpo@ig.com.br">neo_fpo@ig.com.br</a><br>WWW: <a href="http://ornellas.apanela.com/">http://ornellas.apanela.com/</a>
<br><br><div class="gmail_quote">On Fri, Aug 1, 2008 at 21:00, Greg Eden &lt;<a href="mailto:grege@melbpc.org.au">grege@melbpc.org.au</a>&gt; wrote:<br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">



  
  

<div>
You all may need a BIOS update. All the EeePCs have had issues with big SD cards. I updated the BIOS on my 900 and have a 16gb SDHC in the slot. The card is full of music and is never a problem. I am running Lenny.<br>
<br>
If you look at the BIOS change logs you will see the updates have&nbsp; &quot;fix for issues with some SD cards....&quot;<br>
<br>
The tricky bit is applying the BIOS updates after you have trashed Xandros. I had to find a old 1 gb USB thumb drive, because it has to be formatted as fat16 to apply the patch (so must be 2gb or less). Download the updated BIOS from ASUS - appropriate to you model - and copy to the USB drive as the only file, then restart the EeePC and boot from the USB.<br>

<br>
Last tip, the updated BIOS must have the correct naming convention, for me it was xxxxxx.900, otherwise it will not be recognised as a BIOS update. It won&#39;t necessarily have the correct name format when you first download it (mine did not).<br>

<br>
:)<br>
<br>
<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tbody><tr>
<td>
=====================<br>
Greg Eden<br>
Melbourne PC User Group, Australia
</td>
</tr>
</tbody></table><div class="Ih2E3d">
<br>
<br>
-----Original Message-----<br>
<b>From</b>: elijah r. &lt;<a href="mailto:%22elijah%20r.%22%20%3celijahr@gmail.com%3e" target="_blank">elijahr@gmail.com</a>&gt;<br>
<b>To</b>: Damyan Ivanov &lt;<a href="mailto:Damyan%20Ivanov%20%3cdam@modsoftsys.com%3e" target="_blank">dam@modsoftsys.com</a>&gt;, Pedro Gapski &lt;<a href="mailto:Pedro%20Gapski%20%3cpbgapski@gmail.com%3e" target="_blank">pbgapski@gmail.com</a>&gt;, <a href="mailto:debian-eeepc-devel@lists.alioth.debian.org" target="_blank">debian-eeepc-devel@lists.alioth.debian.org</a><br>

<b>Subject</b>: Re: [Debian-eeepc-devel] boot halts when SD card is inside slot<br>
<b>Date</b>: Fri, 1 Aug 2008 15:26:52 -0500<br>
<br>
<pre>&gt; Is it possible that the filesystem on the card is damaged somehow?
&gt;
I doubt it in my case; it occured even after I zero&#39;ed out the disk.

</pre>
</div></div>

<br>_______________________________________________<br>
Debian-eeepc-devel mailing list<br>
<a href="mailto:Debian-eeepc-devel@lists.alioth.debian.org">Debian-eeepc-devel@lists.alioth.debian.org</a><br>
<a href="http://lists.alioth.debian.org/mailman/listinfo/debian-eeepc-devel" target="_blank">http://lists.alioth.debian.org/mailman/listinfo/debian-eeepc-devel</a><br>
<br></blockquote></div><br></div>