[pkg-fso-maint] De Pelckmans moestuinweken, met bon 15% korting op een artikel naar keuze.

Tuincentrum Pelckmans nieuwsbrief at pelckmans.net
Wed Mar 25 21:06:11 UTC 2015


De Pelckmans moestuinweken, met bon 15% korting op een artikel naar keuze.
		

						
										https://pelckmans.multimailer.com/log/browser/H8M1M/M4nBM
									
								
				
						
										https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/Qg11M
									
								
				
						
										
								
										

		
					
			
					Een moestuin aanleggen? Da's een makkie!		
				
			
					Van start gaan met een moestuin
Wilt u verse, onbespoten groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin kunnen eten? Een eigen moestuin is niet moeilijk en eigenlijk een leuke hobby om mee te beginnen. Onderstaand een stappenplan om van start te gaan met uw eigen moestuin.

Bepaal de locatie
De moestuin moet bij voorkeur worden aangelegd op een zonnig plekje op een vruchtbare bodem. Het zonlicht geeft uw oogst voldoende smaak, kleur en geur.

Kies de groenten uit
Dit is een van de leukste aspecten van een eigen moestuin: u kunt zelf uw favoriete https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/49M1M, https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/FlS1M of https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/WlS1M uitkiezen.
Tip: zorg ervoor dat uw groenten de ruimte krijgen om te groeien. Het is belangrijk om rekening te houden met de periode waarin u wilt oogsten en uiteraard de soort grond van uw moestuin (zandgrond, kleigrond of veengrond).

Maak uw keuze voor zelf zaaien of overplanten
Bij de keuze tussen zaaien en overplanten gaat het vooral over praktische overwegingen. Zelf zaaien geeft vaak een grotere keuze wat groenten en kruiden betreft . Groenten waarbij meestal voor zaadjes gekozen wordt zijn: bonen, komkommer, knoflook, erwten, pompoen, enz. Groenten die u gemakkelijk kunt overplanten zijn onder meer broccoli, bloemkool, selderij, tomaten en aubergine. https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/49M1M.

Haal het meeste uit uw ruimte
Een moestuin hoeft u niet in 1x aan te leggen. Sommige groenten kunt u eerder oogsten dan andere, zodat de vrijgekomen plek weer gebruikt kan worden voor een nieuw gewas. En als u weinig ruimte heeft … veel groenten en kruiden kunnen ook in bakken en potten worden gekweekt! Een andere optie is de kant-en-klare vierkante meter-moestuin. Een prima manier om te starten met moestuinieren!

(bron: www.ecostyle.be)		
				
			
 

		
					https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/jlS1M
				
			
 

		
					
			
					Welk onderhoud vergt je moestuin?		
				
			
					Hou er rekening mee dat een moestuin in een bak meer water nodig heeft dan een moestuin in de volle grond. Neem hiervoor regenwater vanuit de regenton, dat heeft de beste omgevingstemperatuur.
Uiteraard zijn er enkele indringers die al vroeg van je moestuin willen genieten. De meest voorkomende zijn slakken en bladluizen. We geven jullie enkele plantvriendelijke tips om ze te bestrijden.Plant enkele welriekende kruiden zoals; Knoflook, salie, lavendel, dille en tijm, en hou ze op een veilige afstand. Lieveheersbeestjes zijn dol op bladluis.Wist je dat slakken gek zijn van bier. Plaats een beker met bier naast je moestuin en ze kruipen er een voor een naartoe.Mocht geen van bovenstaande tips helpen, kan je in onze winkels ook plantvriendelijke producten vinden die ongedierte bestrijden.
			
 

		
					https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/vcS1M
				
			


		
         Dit weekend wordt het uur verzet en schakelen we over naar de zomertijd
       
     	
					In de nacht van zaterdag op zondag (28/29 maart 2015) schakelen we over van wintertijd op zomertijd. Om juist te zijn: zondagochtend om twee uur 's ochtends draaien we de klok één uur vooruit, twee uur wordt drie uur. 

De overschakeling naar zomertijd heeft drie directe gevolgen: je zal zondagochtend een uur minder kunnen uitslapen, de zon komt vanaf zondagochtend een uur later op en gaat een uur later onder.		
				
				
					
			
 

		
         De Hozelock mini-moestuin, nu slechts € 31.95
       
     	
					Handig voor thuis, want hiermee kan je zelfs groenten kweken op een balkon!
Nu slechts € 31,95
De bodem van deze kit beschikt over een waterreservoir van vijftien liter en voorziet je planten tot twee weken van het nodige water! Zo kan de grond voortdurend vochtig worden gehouden. Afm: 40 x 96,5 x 22,3cm.
Aanbieding geldig t.e.m. 30 maart ‘15.		
				
				
					https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/nk11M
				
			
 

		
         Compo informatiedag op zondag 29 maart te Turnhout
       
     	
					DE MESTSTOFINNOVATIE OP BASIS VAN SCHAPENWOL: 
De bio-meststof met directe en langdurige werking van 5 maanden bestaat in verschillende varianten die perfect beantwoorden aan de specifieke behoeften van de gewassen. Natuurlijk tuinieren betekent namelijk niet dat je je tuin aan zijn lot moet overlaten. Een tuin is een beplant stuk grond dat de nodige zorgen vraagt zoals het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem. Zonder vitamines kunnen planten onvoldoende groeien en bloeien en kunnen de vruchten zich onvoldoende ontwikkelen. Bovendien zullen stevige planten beter bestand zijn tegen ziekten en insecten.

T.e.m. 30 maart ontvangt u 15% korting op het volledige COMPO assortiment!		
				
				
					https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/sk11M
				
			
 

		
         Mini-ruimte, maxi-oogst
       
     	
					Wie slow food zegt, zegt ook lokale consumptie. Dus waarom geen microtuin installeren in je keuken? Kruiden, groenten en zelfs exotische producten: laat de tuin toe in je interieur, tot zelfs op je tafel!

Een plantenbak in huis, hoe klein die ook mag zijn, maakt een wereld van verschil! Je kunt nu zaaien of planten in huis want maart is de grote maand van de tuiniers. In functie van je kookgedrag opteer je voor een mini-moestuin of een micro-plantenbak op de vensterbank van een balkon.		
				
				
					
			
 

		
					https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/nk11M
				
			
 

		
					https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/R0M1M
				
			

								
										
									
										https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/ng11M
									
									
										https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/9k11M
									
								
				
						
										© Vijver- en Tuincentrum Pelckmans - https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/kwM1M
									
									
										https://pelckmans.multimailer.com/redirect/H8M1M/M4nBM/Cg11M
									
								
										
								Powered by https://www.multimailer.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.alioth.debian.org/pipermail/pkg-fso-maint/attachments/20150325/4ef4924b/attachment-0001.html>


More information about the pkg-fso-maint mailing list